Salata asortata cu peste

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g fasole verde
  • 2 cartofi
  • 10 masline negre
  • 10 masline verzi
  • 300 g peste(cod)
  • 1 pahar vin alb
  • 1 lingura de capere
  • 1 catel de usturoi
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 4 linguri maioneza
  • sare si piper dupa gust
  • 1 knorr grecesc

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja in apa cu sare, se curata, se taie cubulete, se pun in castron;

Se fierbe fasolea verde in apa cu sare, se scurge, se taie bucati si se adauga intr-un castron peste cubuletele de cartofi;

Separat intr-o cratita se pun la fiert 20 ml apa, cu un pahar de vin, cand au dat in clocot se introduc bucati din pestele taiat cuburi sau fileuri. Se lasa sa fiarba 5-6 minute, apoi se scoate pestele cu lingura de supa;

Cand s-a racorit pestele se amesteca usor cu restul ingredientelor, se adauga caperele, maslinele fara samburi, taiate rondele si usturoiul zdrobit;

Se aranjeaza pe un platou , se asezoneaza cu maioneza, se garniseste cu patrunjel tocat fin, se tine la rece pana in momentul servirii.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise