Salata belgiana

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 andive,2 teline mici,5 linguri maioneza,2 pere,,sare
  • Ptr. maioneza:50ml ulei,1 lingura cu varf faina,150-200ml apa calda,2 linguri mustar,10 linguri ulei,zeama de lamaie,piper alb,boia dulce

Mod de preparare

Andivele se taie in bucati subtiri.Telina si perele se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare.Intr-o salatiera se asaza ingredientele in straturi:un strat de telina rasa presarata cu sare,unul de maioneza si la urma perele si andivele.

Maioneza se prepara asa:Se pune uleiul la incalzit,se adauga faina ,apa calda si piperul alb.Dupa ce a fiert compozitia se lasa la racit,apoi se pune mustar,ulei si zeama de lamaie si se bate cu mixerul.Spre final se inglobeaza si boiaua.

Salata se acopera cu maioneza.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise