SALATA BERGAMO

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300g.sunca de Parma,
  • 2 mere,
  • 300g.cartofi fierti,
  • 120g.castraveciori acri,
  • 150g. maioneza,
  • 1dl. smantana sau frisca de gatit,
  • 50g.mustar,
  • sare,
  • zahar,
  • piper negru proaspat macinat,
  • 1 capatana de salata verde,
  • 2 rosii,
  • busuioc proaspat,
  • 1 lamaie sau 1 lingura otet de vin rosu,
  • 1 pachet Knorr Salad Dressing mediteranean;

Mod de preparare

1.Se amesteca sunca de Parma taiata julien cu cartofii fierti , merele curatate si castraveciorii acri taiati toti bastonase.Salata verde se spala si i se desfac foile,care se ruop in 2 sau 3 bucati.Rosiile se taie sferturi.Busuiocul se toaca marunt.

2.Maioneza se amesteca cu smantana,cu coaja de lamaie rasa ,cu sucul de lamaie (sau otetul de vin rosu),cu mustarul,cu continutul pachetului de Knorr Salad Dressing mediteranean, cu sare,zahar si piper.

3.Intr-un castron se amesteca toate ingredientele cu sosul si se orneaza cu frunzulite de busuioc.Un vin rose merge excelent cu aceasta salata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise