Salata berlineză

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g de carne macră(porc, pui, curcan)
  • 1 kg de ceapă
  • 500 g castraveţi muraţi
  • 500 ml ulei
  • 2 ouă
  • 1 cutiuţă pastă de tomate
  • sare,piper

Mod de preparare

Carnea se fierbe în apă cu sare şi se taie cubuleţe foarte mici. Ceapa se taie peştişori, se sărează şi se stoarce. Castraveţii se taie feliuţe şi se storc.

Se face maioneză din cantităţile indicate. Se adaugă o cutiuţă de pastă de tomate(din cele mici care erau mai de mult, nu ştiu acum dacă mai sunt). Cred că erau vreo 2-3 linguri de pastă.

Se amestecă toate şi se lasă la frigider de azi pe mâine. E de făcut mai ales când avem musafiri că iese multă.

NOTA

Eu am pus la fiert cu carnea şi o bucată de ţelină si morcovi, dar reţeta iniţiala e fără acestea.(le-am si adăugat la salată)

Am pus în maioneză şi câteva firişoare de sare de lămâie că-mi place mai acrişoară.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise