SALATA CAESAR

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • PENTRU 4 PORTII:
  • - salata verde - 0.400 kg
  • - bacon ( kaizer ) - 0.200 kg
  • - parmezan ras - 0.080 kg
  • - toast ( paine ) - 0.100 kg
  • - rosii - 0.100 kg
  • - masline - 0.0.040
  • - blat de pizza - 0.200 kg
  • - file ansoa - 0.015 kg
  • - oua - 1 buc.
  • - ulei de masline - 0.100 L
  • - usturoi - 0.100 kg
  • - suc lamaie - 0.100 L
  • - sare

Mod de preparare

Salata verde se rupe fasii mai mari si se aseaza sub forma de turnulet intr-un bol.

Dressing-ul se face astfel : se amesteca usturoi tocat marunt cu file de ansoa, pana ce se formeaza o pasta. Se adauga sare, ulei de masline ( in fir subtire , ca la maioneza ), suc de lamaie, galbenus de ou. Se amesteca bine.

Bacon-ul se taie in cuburi mici si se prajeste in tigaie.

Din felii de toast sau paine se fac crutoane, care se prajesc in ulei de masline.

Peste salata aranjata in bol se presara dressing-ul pregatit anterior, se presara parmezan, se decoreaza cu rondele de rosie , masline si file de ansoa.De asemeni se pun pe margine bucati taiate din blatul de pizza , preparat la cuptor (uns cu ulei de masline si oregano).

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise