Salata Caesar

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 salata mare
  • 180 ml ulei de masline
  • 1 ou
  • 30 g parmezan
  • 40 - 50 g fileuri ansoa
  • 200 g crutoane cu usturoi
  • 5 - 20 ml otet de vin rosu
  • 1 lingurita sos Worcestershire
  • 1 catel de usturoi
  • sare, 1/2 lingurita mustar, piper

Mod de preparare

Pentru salata Cesar se curata salata, se spala şi se scurge bine. Se da salata la frigider pana cand pregatim sosul.

Se combina intr-un castron uleiul, otetul, sosul Worcestershire, sarea, mustarul, usturoiul pisat sau tocat marunt, sucul de lamaie.

Se fierbe oul timp de 1 minut, apoi se curata de coaja şi se inglobeaza in sosul salatei Cesar, impreuna cu fileurile de ansoa. Este mai usor sa realizam aceasta operatiune sfaramand oul şi fileurile de ansoa cu o furculita, pe o farfurie de portelan, şi omogenizand amestecul. Se adauga apoi acest amestec in sosul salatei Cesar.

Se taie sau se rup frunzele de salata. Se pune deasupra sosul, crutoanele cu aroma de usturoi şi se amesteca.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise