Salata Caesar

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 salata mare
  • 180 ml ulei de masline
  • 1 ou
  • 30 g parmezan
  • 40 - 50 g fileuri ansoa
  • 200 g crutoane cu usturoi
  • 5 - 20 ml otet de vin rosu
  • 1 lingurita sos Worcestershire
  • 1 catel de usturoi
  • sare, 1/2 lingurita mustar, piper

Mod de preparare

Pentru salata Cesar se curata salata, se spala şi se scurge bine. Se da salata la frigider pana cand pregatim sosul.

Se combina intr-un castron uleiul, otetul, sosul Worcestershire, sarea, mustarul, usturoiul pisat sau tocat marunt, sucul de lamaie.

Se fierbe oul timp de 1 minut, apoi se curata de coaja şi se inglobeaza in sosul salatei Cesar, impreuna cu fileurile de ansoa. Este mai usor sa realizam aceasta operatiune sfaramand oul şi fileurile de ansoa cu o furculita, pe o farfurie de portelan, şi omogenizand amestecul. Se adauga apoi acest amestec in sosul salatei Cesar.

Se taie sau se rup frunzele de salata. Se pune deasupra sosul, crutoanele cu aroma de usturoi şi se amesteca.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise