Salata calda

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingurita de sare
  • piper negru
  • 1 ceapa mica rosie, feliata
  • usturoi, tocat
  • 1 ardei rosu taiat marunt
  • 3 rosii, decojite si taiate felii
  • 2 dovlecei, curatati si taiati cubulete de 1 centimetru
  • cateva buchetele de brocoli
  • 2 linguri de condimente uscate de tarhon, oregano si busuioc
  • suc de la 1-2 portocale
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 3 linguri de vin rosu
  • 2-3 linguri de mustar dulce
  • 1 knorr ardei si verdeturi

Mod de preparare

Se incinge uleiul intr-o tigaie, se caleste ceapa, apoi se adauga usturoiul pisat, sare si piper si se amestace din cand in cand. Dupa 5 minute se adauga ardei rosu taiat marunt, rosiile decojite si taiate, cubulete de dovlecel tanar si cateva buchetele de brocoli. Se stropeste cu 2 linguri de vin rosu, suc de la o portocala, iar ca sa nu se arda se toarna si 2 linguri de ulei de masline.

Se lasa la foc mic 10-15 minute, amestecandu-se din cand in cand.

La final se adauga condimente si mustar dulce si se mai lasa 3-4 minute pe foc.

Aceasta salata se serveste doar calda.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise