Salata Caleidoscop

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 2 morcovi fierti;
  • - 2 cartofi fierti;
  • - 1 fir de praz/ 2 cepe rosii/ 1 legatura ceapa verde;
  • - 1 brocolli fiert in buchetele mici;
  • - 1 conopida mica fiarta in buchetele mici;
  • - 8 felii de pastrama/ sunca/ kaiser (dupa preferinta);
  • - 1 portocala;
  • - 200 grame iaurt;
  • - 100 grame smantana;
  • - 50 - 70 grame nuci macinate;
  • - 1 lingura otet;
  • - 1 legatura de patrunjel verde tocat;
  • - sare, piper.

Mod de preparare

Cartofii fierti se taie in felii subtiri si se pun intr-o salatiera.

Morcovii se taie felii, prazul se taie rondele, se pun peste cartofi dupa care se adauga brocolli, conopida si carnea taiata fasii.

Se prepara un sos din zeama de portocala, iaurt, smantana, otet, nuci, sare, piper, care se va turna peste salata (daca se consuma toata se va turna tot sosul dupa care se amesteca usor, daca nu, fiecare isi pune sos dupa preferinta, restul pastrandu-se intr-o sosiera).

Se consuma cu patrunjel verde deasupra.

In loc de praz se poate folosi ceapa rosie taiata rondele sau ceapa verde taiata bucati mai mari.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise