Salata Caleidoscop

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 2 morcovi fierti;
  • - 2 cartofi fierti;
  • - 1 fir de praz/ 2 cepe rosii/ 1 legatura ceapa verde;
  • - 1 brocolli fiert in buchetele mici;
  • - 1 conopida mica fiarta in buchetele mici;
  • - 8 felii de pastrama/ sunca/ kaiser (dupa preferinta);
  • - 1 portocala;
  • - 200 grame iaurt;
  • - 100 grame smantana;
  • - 50 - 70 grame nuci macinate;
  • - 1 lingura otet;
  • - 1 legatura de patrunjel verde tocat;
  • - sare, piper.

Mod de preparare

Cartofii fierti se taie in felii subtiri si se pun intr-o salatiera.

Morcovii se taie felii, prazul se taie rondele, se pun peste cartofi dupa care se adauga brocolli, conopida si carnea taiata fasii.

Se prepara un sos din zeama de portocala, iaurt, smantana, otet, nuci, sare, piper, care se va turna peste salata (daca se consuma toata se va turna tot sosul dupa care se amesteca usor, daca nu, fiecare isi pune sos dupa preferinta, restul pastrandu-se intr-o sosiera).

Se consuma cu patrunjel verde deasupra.

In loc de praz se poate folosi ceapa rosie taiata rondele sau ceapa verde taiata bucati mai mari.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise