Salata caprese

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • -2 rosii mari sau 200 grame rosii cherry
  • -200 grame branza Mozzarella
  • -1 lingurita frunze de busuioc verde
  • -2 linguri ulei de masline
  • -1 lingura otet balsamic
  • -sare dupa gust
  • -piper proaspat macinat dupa gust

Mod de preparare

Rosiile se taie in felii subtiri.

Branza se taie felii subtiri de cca ½ cm.

Rosiile cherry se lasa intregi si se taie doar cateva in jumatati pentru decor.

Se aseaza pe un platou rosiile, apoi branza Mozzarella.

Se presara cu frunzele de busuioc verde,sare si piper proaspat macinat dupa gust; apoi cu uleiul de masline si otetul balsamic.

Se serveste imediat.

Pofta buna!

Salata caprese sau “ insalata caprese” este o salata specifica regiunii Campania; se mai cunoaste si sub numele de “ insalata tricolore” , asemanatoare culorilor steagului Italiei( verde-alb -rosu).

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise