Salata caprese

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • -2 rosii mari sau 200 grame rosii cherry
  • -200 grame branza Mozzarella
  • -1 lingurita frunze de busuioc verde
  • -2 linguri ulei de masline
  • -1 lingura otet balsamic
  • -sare dupa gust
  • -piper proaspat macinat dupa gust

Mod de preparare

Rosiile se taie in felii subtiri.

Branza se taie felii subtiri de cca ½ cm.

Rosiile cherry se lasa intregi si se taie doar cateva in jumatati pentru decor.

Se aseaza pe un platou rosiile, apoi branza Mozzarella.

Se presara cu frunzele de busuioc verde,sare si piper proaspat macinat dupa gust; apoi cu uleiul de masline si otetul balsamic.

Se serveste imediat.

Pofta buna!

Salata caprese sau “ insalata caprese” este o salata specifica regiunii Campania; se mai cunoaste si sub numele de “ insalata tricolore” , asemanatoare culorilor steagului Italiei( verde-alb -rosu).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise