Salata Cesar

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • salata
  • bacon
  • oua fierte
  • crutoane/paine prajita pe care le freci cu un graunte de usturoi
  • branza parmezan
  • ardei rosu
  • rondele de rosii
  • pentru sos (2-3 linguri maioneza + 1 lingurita de lamaie + 1 lingurita de mustar boabe + putin lapte sau apa pentru subtierea sosului.)
  • piper.

Mod de preparare

Se prajeste baconul, se asaza pe prosop de hartie sa se scurga dupa ce s-a prajit si se taie feliute subtiri cam de 1-1.5cm.

Ouale se fierb si se taie in sferturi.

Salata se taie fasii cat de mari vrea fiecare. Crutoanele se taie cubulete iar ardeiul fasii sau cubulete, dupa preferinte.

Intr-un castron larg, se asaza prima data salata, apoi crutoanele, baconul, rosiile, ardeiul, ouale si parmezanul deasupra. Daca va place, adaugati si putin piper.

Sosul se prepara separat intr-un bol mic si se toarna deasupra cand se serveste salata.

Incercati sa nu puneti sosul dinainte peste salata pentru ca se inmoaie si nu mai are acelasi aspect.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise