Salata cretana cu dovlecei si ceapa

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 kg dovlecei mici,
  • 300 g ceapa mare,
  • 300 g ceapa marunta (de arpagic),
  • 4 catei de usturoi,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • 70 g stafide,
  • 70 g boabe de ienupar,
  • 1 lingura boabe de coriandru,
  • 1 lamaie,
  • 100 ml vin alb sec,
  • 2 linguri pasta de tomate (bulion),
  • 1 varf de cutit piper,
  • 1 legatura busuioc verde,
  • 1 foaie de dafin,
  • sare.

Mod de preparare

Ceapa mare se curata si se toaca marunt, cea mica se curata si se lasa intreaga. Dovleceii curatati de coaja se taie rondele groase de 1 cm. - Intr-o cratita, se-ncinge uleiul si se caleste ceapa tocata, dar fara sa-si schimbe culoarea, apoi se adauga dovleceii, stafidele, usturoiul si foaia de dafin, se sareaza, se pipereaza si se dunstuiesc circa 10 minute la foc potrivit, amestecand din timp in timp. - Intr-un bol, se amesteca zeama de lamaie, vinul, otetul, bulionul, piperul si boabele de coriandru. Se toarna in cratita, se incorporeaza si cepele de arpagic si se lasa sa fiarba incet, cu capac, 20 de minute. Se lasa sa se raceasca, se presara cu busuioc verde taiat fasii cu foarfeca.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise