SALATA CU AVOCADO SI SURIMI

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • INGREDIENTE PT. 4 PORTII :
  • - salata verde - 0.350 kg
  • - avocado - 0.400 kg
  • - andive - 0.200 kg
  • - bastonase crab ( surimi crabstick ) - 0.120 kg
  • - oua - 1 buc.
  • - rosii - 0.120 kg
  • - masline - 0.020 kg
  • - sos vinaigrette
  • -sos coktail
  • - patrunjel

Mod de preparare

Fructul de avocado se taie pe jumatate ( atentie, se desprinde mai greu de pe sambure ), se taie apoi in fasii transversale si se stropeste cu sos vinaigrette - ulei, otet, sare si apa - sau cu zeama da lamaie, pt. a se evita innegrirea lui.

Andivele se desprind frunza cu frunza.

Salata verde se spala bine si se rupe fasii.

Rosiile se feliaza.

Ouale se fierb tari si apoi se feliaza.

Bucatile de crabstick se taie in piese mai mari.

Se face sosul cocktail astfel : se amesteca maioneza cu putin ketchup, coniac ( sau vin rosu),sare, usturoi tocat marunt.

La aranjare se pune salata verde pe mijloc, de jur-imprejur se pune celelalte ingrediente, urmarind sa la aranjam cat mai estetic. Sosul cocktail se pune pe salata. Se decoreaza cu patrujel proaspata tocat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise