Salata cu branza si carnati

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g telemea de oaie
  • 1 conserva (150 g) porumb boabe
  • 2 rosii mijlocii
  • 1 ardei gras (de preferinta verde)
  • 1 ceapa mica
  • 2 carnati afumati
  • 2 linguri otet de mere cu miere
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingura oregano uscat
  • sare
  • piper
  • 1 knorr mediteranean

Mod de preparare

Scurgi porumbul din conserva. Speli rosiile si le crestezi usor pielita. Le oparesti in apa fierbinte, le decojesti si tai pulpa in cuburi sau felii.

Speli ardeiul, ii indepartezi cotorul, semintele si nervurile, apoi il tai in fasii inguste. Cureti ceapa si o toci marunt, iar carnatii ii tai in felii subtiri.

Separat, prepari un sos din otet, ulei, oregano, sare si piper dupa gust.

Intr-un castron, amesteci boabele de porumb cu rosiile, ardeiul, ceapa si carnatii. Adaugi telemeaua zdrobita cu o furculita si torni deasupra marinata. Omogenizezi cu grija, folosind doua ustensile de lemn si lasi cateva minute, pentru ca aromele ingredientelor sa se intrepatrunda.

Servesti salata presarata cu oregano maruntit, decorata dupa preferinta.

Portii: 4

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise