Salata cu carne de vita

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 500 g carne vita ( preferabil vitel de lapte)
  • - 3 ardei grasi copti
  • - 150 g branza albastra
  • - 1 ceapa rosie mare
  • - cateva rosii uscate
  • - 3 linguri otet balsamic
  • - 4 linguri ulei masline
  • - sare, piper, cimbru
  • - 2 lingurite zahar (preferabil brun)

Mod de preparare

Se taie carnea in fasii subtiri, se amesteca cu sare, piper, cimbru si o lingura ulei de masline, apoi se caleste in wok/ alt tip de vas antiaderent.

Dupa ce carnea s-a patruns se scoate intr-un bol si se lasa la racit.

In wok ( nu e nevoie sa il curatati dupa ce ati preparat carnea!) se pune ceapa taiata solzisori impreuna cu 3 linguri ulei masline; dupa ce se inmoaie se pun peste 3 linguri otet balsamic si o lingura zahar, si se caramelizeaza.

Ardeii copti se curata de seminte si se taie fasii. La fel se taie si rosiile uscate.

Peste carnea din bol se adauga pe rand ardeii copti stropiti cu otet balsamic, rosiile uscate taiate fasii, branza taiata cubulete, si la sfarsit ceapa caramelizata fierbinte.

Se amesteca si se mananca imediat fara a se raci.

Este recomandat sa aveti langa si foccacia cu ulei de masline, si un vin alb rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise