Salata cu chiftele

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1-2 felii de paine
  • 1 ceapa
  • 500g carne tocata
  • 1 ou
  • 1 lingurita de mustar
  • sare
  • piper
  • boia dulce de ardei
  • ulei
  • 100g telemea de oaie
  • 300g iaurt
  • 1 catel de usturoi
  • patrunjel
  • o salata verde
  • 2 ardei grasi(rosu +galben)
  • 200g castraveti verzi
  • 100g ceapa verde

Mod de preparare

Carnea tocata se pune intr-un castron impreuna cu ceapa tocata fin,oul,painea inmuiata si stoarsa, mustarul,sarea,piperul si boiaua.Se amesteca totul bine si se fac chiftele ce se prajesc intr-o tigaie cu ulei incins.

Branza se faramiteaza,se adauga iaurtul si se amesteca bine;se incorporeaza si usturoiul,patrunjelul,ambele tocate marunt.Se condimenteaza sosul cu sare si piper.Se spala salata si se taie fasii.

Ardeii se taie fasii,castravetii rondele si ceapa verde inele.

Se amesteca toate legumele,se pun chiftelutele si se toarna peste salata sosul.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise