Salata cu ciuperci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ½ kg ciuperci
  • 2 oua
  • ½ lamaie
  • ½ lingurita de mustar
  • sare
  • piper
  • putina sare de lamaie
  • knorr salad dressing mediteranean.

Mod de preparare

Se fierbe mai intai un ou timp de 5 minute ca sa obtinem un ou mai tare, apoi se decojeste si se lasa la racit. Se face mai intai o maioneza dintr-un galbenus de ou combinat cu galbenusul de ou fiert, se adauga sare, ½ lingurita de mustar si se lasa apoi putin la rece. Ciupercutele se curata si se pun la fiert in apa clocotita in care s-a adaugat putina sare si putina sare de lamaie (pentru ca ciupercutele sa ramana albe, nepatate). Cand sunt fierte, se strecoara, se clatesc in apa rece si se lasa la scurs si racit. Cand sunt reci, se taie feliute si se amesteca cu maioneza, se condimenteaza si se asaza intr-un castronas ornandu-se cu frunze de patrunjel proaspat. Albusul ramas de la oul fiert poate fi taiat tot asa feliute subtiri si amestecat in salata de ciuperci. Pentru cei care nu suporta maioneza prea bine, se face maioneza dintr-un singur ou si se desface cu smantana, apoi se adauga knorr salad dressing cu putina apa si ulei si gata.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise