Salata cu creveti

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Sos vinaigrette:
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 fileuri de ansoa
  • 1 catel de usturoi potrivit
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita mustar fara zaharpudra1/2 lingurita sos Worcestershire
  • 1 lingura otet de vinaigrette2 linguri parmezan ras
  • Pentru salata:
  • 1 felie bacon
  • ½ salata verde
  • 14 creveti medii
  • sare
  • piper

Mod de preparare

1. Dupa ce ai facut sosul vinaigrette, ocupa-te de salata propriu-zisa. Taie felia de bacon si perpeleste-o intr-o tigaie de teflon, pana devine crocanta. Apoi pune-o pe o hartie absorbanta. Adauga crevetii in aceeasi tigaie si caleste-i la foc mediu spre mare, amestecand 3-4 minute, pana devin opaci si roz. Sareaza si pipereaza.

2. Spala si usuca salata verde. Pune deoparte frunzele exterioare si pastreaza-le doar pe cele din mijloc, de culoare verde deschis. Desfa-le in bucati mici cu mainile.

3. Amesteca intr-un castron salata cu bucatile de bacon. Pune sosul vinnaigrette si amesteca bine. Pune crevetii deasupra si serveste.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise