Salata cu dovlecei si ton

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 gr. orez
  • 500 gr. dovlecel taiat cuburi
  • 2 linguri ulei
  • 2 morcovi fierti taiati
  • cuburi
  • 1 conserva ton (200gr.)
  • 1 lamaie
  • 10 masline taiate feliute
  • 2-3 linguri maioneza
  • sare, piper,busuioc, oregano

Mod de preparare

Se fierbe orezul in apa clocotita cu sare, timp de 15min. Se rastoarna intr-o strecuratoare si se lasa la scurs.

Intr-o tigaie punem uleiul si calim putin dovleceii (4-5 min), trebuie sa ramana putin mai tari. Punem sare si piper pe ei in timp ce sunt pe foc.

Scurgem tonul de ulei, sau apa.

Intr-un vas punem orezul scurs, morcovi, tonul, maslinele taiate, dovleceii caliti, maioneza, zeama de lamiae, busuioc , oregano, potrivim de sare si piper.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise