Salata cu feta si macaroane

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • * 350 g macaroane
  • * 450 g feta
  • * 2 ardei grasi rosii
  • * 1 legatura patrunjel verdeSalata cu feta si macaroane
  • * 4 linguri ulei de masline
  • * 2-3 linguri zeama de lamaie
  • * 1 lingurita sos de soia
  • * 60 g masline negre fara samburi
  • * patrunjel si 4 frunze de salata pentru ornat
  • * sare

Mod de preparare

1. Fierbi pastele in apa cu sare, urmand instructiunile de pe pachet. Le scurgi in strecuratoare, le treci prin jet de apa rece si le lasi sa se raceasca.

2. Intre timp, pentru a obtine sosul, amesteci intr-un robot de bucatarie, pana la omogenizare, patrunjelul, in prealabil spalat si tocat, uleiul de masline, zeama de lamaie, un praf de sare si sosul de soia.

3. Cureti si speli ardeii. Tai branza in cuburi, ardeii in fasii, iar maslinele rondele.

4. Intr-un castron, amesteci macaroanele cu ardeii, maslinele si sosul.

5. Speli frunzele de salata, iar dupa ce s-au scurs, le asezi intr-un bol.

6. Peste ele aranjezi salata cu paste, pe care o decorezi cu frunze de patrunjel.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise