Salata cu ochiuri romanesti

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • # 6 oua
  • # 3 linguri otet
  • # 1 salata verde mare
  • # 6 ridichi de luna
  • # 250 g piept afumat
  • # 250 g cas proaspat
  • # 1 grepfrut
  • # 250 g smantana
  • # 1 1/2 linguri mustar cu hrean
  • # 1 lingura ulei de masline
  • # 1 lamaie
  • # 2-3 fire ceapa verde
  • # 1 legatura patrunjel
  • # piper
  • # sare

Mod de preparare

1. Torni otetul intr-o cratita cu apa clocotita si sarata. Spargi ouale, pe rand, intr-o cescuta si le torni cu grija in apa care clocoteste, intorci incet ouale cu spumiera, pentru ca albusul sa se coaguleze uniform in jurul galbenusului. Cand sunt gata, le scoti pe un servet absorbant.

2. Tai grepfrutul in jumatate. Cureti jumatate de fruct de coaja, apoi fiecare felie de membrana subtire. Storci zeama jumatatii ramase. Desfaci salata in foi, pe care le speli. Pastrezi cateva frunze pentru decor, iar restul le tai in fasii. Cureti si speli ridichile. Tai pieptul si casul in felii subtiri, iar ridichile dupa preferinta.

3. Pentru dressing, amesteci zeama de lamaie si grepfrut cu mustarul, uleiul de masline, smantana, sare si piper dupa gust.

4. Asezi frunze de salata intr-un bol, iar deasupra pui ingredientele si torni dressingul.

5. Cu dosul lingurii, faci 6 adancituri in care asezi ochiurile romanesti. Decorezi salata cu frunze de ceapa verde si patrunjel tocat marunt.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise