Salata cu orez si pui

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 piept de pui,
  • 1 ardei rosu,
  • 3 linguri ulei masline,
  • 6 linguri ulei de arahide,
  • 4 linguri otet de vin,
  • 15 lingurite mustar Dijon,
  • 100 g mazare la cutie sau congelata, 3-4 fire ceapa verde,
  • 200 g orez cu bobul lung,
  • sare, piper,

Mod de preparare

Pieptul de pui se prajeste pe gratar sau intr-o tigaie fara ulei. Ceapa se taie rondele, ardeiul se curata de seminte si se taie fasii. Ardeiul se pune intr-un bol, se adauga uleiul de masline si 1 lingura de otet, se acopera cu folie transparenta si se lasa la macerat, la frigider, 1 ora si 30 minute. Orezul se pune la fiert in 1/2 l apa, se adauga sare si piper si se lasa sa fiarba 5-8 minute, la foc domol. Se adauga apoi mazarea, vasul se acopera si se mai lasa inca 10 minute la foc domol, se verifica daca orezul s-a fiert iar apa a fost complet absorbita. Se varsa intr-un vas strecurator, se tine cateva secunde sub jet de apa rece, se lasa la scurs. Intr-un bol se amesteca ca la maioneza, mustarul si uleiul de arahide, turnat putin cate putin. Se adauga 1,5 lingura otet, apoi sare si piper. Se adauga peste ardeiul macerat, orezul, ceapa, puiul taiat cubulete, amestecul de mustar, restul de otet, se amesteca delicat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise