Salata cu paine, rosii si ardei

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 ardei rosii
  • 2 ardei galbeni
  • 600 g paine uscata
  • 1 kg rosii bine coapte, combinate
  • 6 ansoa sarate sau 12 fileuri de ansoa in ulei
  • sare marina
  • o mina de capre mici, spalate
  • o ceapa rosie, curatata si taiate in doua
  • mijlocul de la o radacina de telina
  • frunzele de la o mina mare de busuioc proaspat
  • pentru sos:
  • otet de vin rosu
  • ulei de masline extravirgin
  • 1 catel de usturoi curatat
  • sare marina si piper negru macinat

Mod de preparare

Indiferent daca gatiti la foc deschis , la aragaz sau

pe gratar, faceti focul mare. Puneti ardeii direct pe flacara sau sub gratar si lasati-i

sa se coaca si sa se înnegreasca 10 minute. Intoarceti-i cu ajutorul unei perechi de

clesti, ca sa se coaca uniform. Cînd s-au înnegrit pe toate partile, puneti-i într-un

castron si acoperiti-i cu folie de plastic. Lasati-i sa stea la aburi, în castron, timp de

20 de minute - astfel îi puteti curata cu usurinta.

Prin pâinea veche eu înteleg paine de cel putin o zi. Nu folositi pâine proaspata cumparata.

In general eu folosesc paine taraneasca si, evident, cu cit e de calitate mai

buna, cu atât si salata va fi mai ,gustoasa. Puteti folosi o paine ciabatta mare, clar în

nici un caz pâine aIba, feliata. Indepartati coaja groasa în exces si rupeti painea în

bucatele citun deget. Aceasta metoda are trei avantaje: nu aveti nevoie de cutit,

pâinea va absorbi mai bine zeama, iar bucatile rupte vor arata ca o pâine coapta în

casa, nu de la fabrica. Puneti bucatile de pâine într-o tava si lasati-Ie lânga cuptor

sa se usuce, în timp ce voi va ocupati de restul.

Rosiile trebuie pastrate la temperatura camerei. Spalati-le repede si taiati-le bucati de marimea celor de pâine.

E foarte bine cind folositi rosii de mai multe culori. Presarati peste ele putina sare, în mod

uniform ... si puneti-le într-o strecuratoare, peste un castron în care se va scurge

zeama. In acest castron veti pune fileurile de ansoa si caperele. Incercati sti faceti

rost de ansoa sarate întregi, de buna calitate, si scoateti fileurile ele pe oase cu degetele,

sub apa de la robinet.

Daca nu gasiti ansoa intregi, sunt bune si fileurile conservate În ulei, pe care le puteti

pune direct În castron. Eu am descoperit ca dulceata sucului de rosii Înlatura sarea

În exces de pe fileurile de ansoa. La rindul lor, acestea dau sucului de rosii un plus

de savoare, ceea ce e un lucru foarte bun, fiindca pe baza lui vom prepara sosul.

Urmatorul lucru pe care-l aveti de facut este sa taiati ceapa cât mai fin posibil. Nu

uitati - bucatelele mici de ceapa În salata sunt o placere, dar bucatile mari sunt la

fel de \\

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise