Salata cu paste si sunca afumata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300g paste scurte(rigatoni sau penne)
  • sare
  • 300g rosii cherry
  • 1 fir praz
  • 100g sunca afumata
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri maioneza
  • 150g iaurt degresat
  • 1-2 linguri suc lamaie
  • piper alb
  • zahar
  • verdezta tocata

Mod de preparare

Pastele se fierb 10 minute in apa cu sare.Se trec apoi printr-un jet de apa rece,si se lasa la scurs intr-o sita.In acest timp rosiile se taie jumatati,prazul rondele fine,si sunca fasii mai late.Se amesteca rosiile cu prazul,sunca,pastele si uleiul.

Ptr. sosul de salata,se piseaza usturoiul(sau se taie foarte fin) si se amesteca cu maioneza,iaurtul si sucul de lanaie;se condimenteaza cu sare,piper si putin zahar.Se toarna sosul peste salata si se garniseste cu verdeata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise