Salata cu paste si ton

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 6 persoane: 500g paste (tuburi scurte)
  • 300 g ton in ulei
  • 6 rosii bine coapte
  • 6 prune rosii
  • 100 g masline negre fara samburi (eu nu am avut negre si am pus verzi)
  • cateva frunze de busuioc
  • 8 linguri ulei de masline
  • sare
  • putin piper

Mod de preparare

Se pune pasta la fiert in apa fierbinte sarata cu 4 linguri ulei ca sa nu se lipeasca apoi se raceste cu apa rece. Intr-un castron se pun rosiile cubulete, prunele felii, maslinele rondele, se adauga tonul scurs de ulei, frunzele de busuioc rupte bucatele mai mici, uleiul ramas, sare, piper si se amesteca bine. Se adauga pastele si se amesteca. Se acopera si se pune in frigider cam jumatate de ora apoi se serveste (eu nu am mai avut rabdare si am mancat-o fara sa o mai pun in frigider si a fost buna...)

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise