salata cu peste si maioneza

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg peste proaspat
  • 3-4 cartofi
  • 3-4 morcovi
  • 200 g mazare verde
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml ulei
  • zeama de lamaie
  • 1 lingura mustar
  • 300 g smantana
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata pestele, se spala si se fierbe in apa clocotita cu sare.Se fierbe timp de 10 -15 minute, dupa care il scoti si il lasi sa se raceasca.Intre timp se curata cartofii, morcovii, mazarea si se pun la fiert separat.Prepari apoi maioneza si o amesteci cu mustarul si smantana.Cand pestele este racit, il cureti de oase.Se strecoara legumele fierte, se taie cubulete cartofii si morcovii si se amesteca cu pestele si 3/4 din sosul de maioneza.Se potriveste de sare si piper dupa gust si se amesteca bine salata.Se pune apoi intr-un bol salata si se adauga si restul de sos si patrunjelul tocat marunt si o dai la frigider pentru 2-3 ore.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise