Salata cu piept de pui si sos bulgaresc

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 300 g piept de pui,
  • 200 g spanac,
  • 1 ceapa rosie,
  • 1 ardei gras galben,
  • coaja de la o lamaie,
  • 20 g cascaval taiat felii foarte subtiri.
  • Pentru sos: 1 iaurt,
  • 1 lingura ulei de masline,
  • 1 catel de usturoi,
  • 4 fileuri de ansoa (din conserva),
  • mustar iute,
  • cateva picaturi de sos Worcestershire (se gaseste in comert),
  • 1/2 lamaie,
  • piper.

Mod de preparare

Fierbeti pieptul de pui, in aburi, vreme de 15 minute si taiati-l felii subtiri. Spalati ardeiul, indepartati semintele si nervurile si taiati-l cubulete. Tocati marunt ceapa curatata si coaja de lamaie, spalati bine si zvantati frunzele de spanac.

Stoarceti intr-un bol jumatatea de lamaie si adaugati, pe rand, mustarul, sosul Worcestershire, piperul, fileurile de ansoa maruntite, usturoiul presat, uleiul si iaurtul. Amestecati bine, turnati sosul intr-un castron si incorporati carnea si restul ingredientelor. Amestecati usor, ca sa se patrunda bine, presarati peste salata feliile subtiri de cascaval si serviti-o rece.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise