SALATA CU PRUNE SI PIEPT DE RATA

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 4 portii):
  • 1 piept de rata,
  • sare,
  • 1 lingurita rozmarin,
  • 1 salata lollo,
  • 1 salata freeze,
  • 300g.prune,
  • 2 linguri ulei,
  • 50g.seminte de dovleac decorticate,
  • 1/2 dl. otet balsamic;

Mod de preparare

1.Pieptul de rata se sareaza si se freaca cu rozmarin pe toate partile,apoi se frige in putin ulei cate 5 minute, pe fiecare parte.Se lasa sa se raceasca si se taie felii subtiri.

2.Se spala salata si se scurge(se poate centrifuga).

3.Prunele se spala, se scot samburii,se pun in salatiera,se stropesc cu otet balsamic si restul de ulei.Se adauga semintele de dovleac, pe care le prajim putin in prealabil,salata rupta cu mana in bucati,se amesteca toate ingredientele bine, cu exceptia pieptului de rata, si se repartizeaza pe 4 farfurii.Deasupra se aranjeaza feliile de piept de rata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise