SALATA CU PUI SI BRANZA

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • PENTRU 4 PORTII:
  • - salata verde( mai multe tipuri) - 0.400 kg
  • - piept de pui dezosat - 0.200
  • - branza feta - 0.200 kg
  • - rosii - 0.250 kg
  • - porumb boabe (conserva sau congelat ) - 0.120 kg
  • - miez de nuca - 0.080 kg
  • - ulei masline - 0.120 L
  • - otet balsamic ( de busuioc ) - 0.020 L
  • - mustar dulce - 0.020 kg
  • - sare, piper alb

Mod de preparare

Salata verde se spala bine sub jet de apa rece, se rupe in fasii mai mari si se pune in bol sub forma de turnulet.

Pieptul de pui se taie in transe subtiri, se gatesc pe gratar si apoi se taie julienne.

Branza feta se portioneaza in bucati mari.

Rosiile se feliaza.

Se face dressig-ul astfel : intr-un bol se pune mustarul, se adauga otetul de busuioc, sare, si se toarna uleiul de masline in fir subtire ( ca la maioneza ). Se amesteca bine, iar la sfarsit se pune putin apa rece, daca sosul a iesit prea gros.

Porumbul se fierbe separat in apa cu putina sare.

Pieptul de pui si branza feta se pun pe turnuletul de salata verde, de jur-imprejur se pun feliile de rosii, se aseaza in varf porumbul si se decoreaza cu miez de nuca.Se asezoneaza salata cu dressig-ul prezentat anterior.Se poate presara verdeata proaspat tocata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise