Salata cu ton, cartofi, rosii si spanac. Reteta simpla si delicioasa, gata in 30 de minute

Aceasta salata delicioasa si nutritiva este perfecta pentru un pranz rapid sau o cina usoara. Combinatia de ton, cartofi, rosii si spanac ofera un echilibru ideal de proteine, carbohidrati si vitamine. Si este gata in numai 30 de minute!

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 conserve de ton in ulei sau in suc propriu (aprox. 300 g)
  • 4 cartofi medii
  • 200 g baby spanac
  • 200 g rosii cherry sau 2 rosii mari
  • 3 linguri ulei de masline extra-virgin
  • 2 linguri otet de vin alb sau suc de lamaie
  • sare si piper dupa gust
  • boia dulce pentru decor

Mod de preparare

Spalati cartofii si fierbeti-i in apa cu sare pana sunt gatiti (aproximativ 20-25 de minute).
Scurgeti cartofii si lasati-i sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, curatati-i de coaja si taiati-i cuburi.

Spalati spanacul si rosiile.
Taiati rosiile cherry in jumatati sau rosiile mari in cuburi.

Intr-un bol mare, puneti cartofii taiati, spanacul, rosiile si tonul scurs.

Intr-un bol mic, amestecati uleiul de masline, otetul de vin alb sau sucul de lamaie, sare si piper dupa gust. Bateti bine pentru a emulsiona sosul.

Turnati dressingul peste salata si amestecati usor pentru a combina toate ingredientele.
Decorati cu boia de ardei dulce sau iute daca va place.

Serviti salata imediat sau lasati-o la frigider pentru 15-30 de minute pentru a se amesteca mai bine aromele.
Sfat:
Puteti adauga si alte legume, cum ar fi ardei gras sau castraveti, pentru a diversifica salata.
Daca preferati un dressing mai cremos, puteti adauga o lingura de iaurt grecesc sau maioneza.

Incercati si salata de rosii cu ceapa si busuioc, salata de cartofi cu ton sau salata cu cartofi noi si peste afumat. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise