Salata cu ton si ulei de masline cu trufe

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr ton in ulei
  • 1 legatura salata verde
  • 2 cepe verzi
  • 1/2 ardei rosu
  • 100 gr masline fara samburi
  • 1/2 ardei galben
  • zeama de lamaie
  • 1 lingurita otet balsamic
  • ulei de masline cu trufe
  • sare
  • piper alb

Mod de preparare

Tonul il scurgem de ulei si il taiem cuburi mai maricele.

Salata o spalam bine sub jetul de apa, o punem intr-o sita la scurs apoi o rupem bucatele mici.

Ardeiul rosu si galben il curatam de seminte si il taiem patratele mici.

Maslinele le facem rondele.

Ceapa o curatam, o spalam si o facem tot rondele.

Toate legumele impreuna cu tonul le punem intr-un bol.

Intr-un castronel amestecam otetul balsamic, zeama de lamaie, ulei de masline cu trufe, sare, piper si amestecam bine.

Acest dressing il turnam peste salata, dar nu tot o data, ci treptat pana are gustul dorit de noi si amestecam usor cu o paleta.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise