Salata cu vinete si dovlecei cruzi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 2 vinete mici,
  • sare,
  • 3 dovlecei mai marunti,
  • 2-3 linguri ulei de masline,
  • 1/2 ceasca coriandru,
  • 1-2 linguri zeama de lamaie,
  • 1/2 lingurita piper.

Mod de preparare

Se taie vinetele in doua pe lung, apoi pe lat, in fasii subtiri, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa 15-20 de minute sa se patrunda. Dovleceii se taie felii fine de tot (pe lung) si se pun de-o parte. Se spala vinetele, se zvanta cu un stergar, se ung pe ambele parti cu ulei si se asaza pe tava de la aragaz. Se baga in cuptorul incins - sub grill -, se rumenesc usor, dupa care se scot si se lasa sa se raceasca. Se pun intr-un castron vinetele si dovleceii, se adauga coriandrul, uleiul, piperul si sucul de lamaie, se amesteca bine si se servesc ca aperitiv sau ca garnitura langa o mancare cu carne.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise