Salata de andive

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g andive
  • 50 ml ulei
  • zeama de la ½ lamaie sau 1-2 linguri otet
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se aleg andive albe, cele cu frunze verzi fiind amare. Se taie radacina si se curata de frunzele stricate. Andivele se spala repede in apa rece. Nu se tin mult in apa deoarece capata un gust amar. Se taie in lung, in patru, pentru a desface toate foile si miezul si se pune totul intr-o salatiera. Se sareaza, se adauga sosul pregatit separat din ulei, zeama de lamaie, piper si, dupa gust, putin mustar.

Se consuma imediat sau cel mult 2-3 ore de la pregatire.

Salata de andive se poate prepara si cu maioneza

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise