Salata de bame

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • foi de dafin
  • catei de usturoi
  • muguri de capere
  • miere de albine salbatice
  • ulei de masline stors la rece
  • sare de mare
  • otet de vin din orez
  • alge marine

Mod de preparare

Se spala bamele intregi si se scurg. Ceapa si restul se taie julien;

Se pune la fiert otet (o parte la 2-3 de apa) si condimentele, mierea, etc. Cand clocoteste, se pun la oparit bamele si zarzavatul, 2-3 minute apoi se scot afara si se pun in borcane, dupa care cu grija toarna otet fierbinte pana se umple borcanul;

Se pun imediat capacele si se rastoarna cu fundul in sus, apoi se aseaza in camara;

Daca le acoperim cu celofan, borcanele trebuie refierte 20 minute la bainmarie, apoi se racesc treptat bine invelite in prosoape, paturi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise