Salata de bame-reteta araba

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500 de grame bame proaspete curatate de codite
  • -3 rosii mari
  • -1 ceapa de marime medie
  • -5-6 catei de usturoi
  • -3-4 linguri ulei de masline
  • -sare dupa gust
  • -piper proaspat macinat dupa gust

Mod de preparare

Se taie marunt ceapa si usturoiul si se calesc in uleiul de masline 4-5 minute.

Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie marunt.

Se adauga bamele la ceapa si se calesc inca 5 minute.

Se adauga rosiile taiate marunt si se fierb la foc mic pana se inmoaie( cca 20 de minute).

Se aseaza pe un platou si se servesc cu lipiea arabeasca sau ca salata simpla.

Se serveste calda sau dupa ce s-a racit.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise