Salata de boeuf

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • zarzavat:
  • 1-2 kg cartofi
  • 4 morcovi mari
  • 2 buc pastarnac
  • 200 gr mazare fiarta
  • 1/2 telina
  • 300 gr masline
  • 20 buc castraveti in otet
  • 6 jumatati gogosari in otet
  • 2 piepti de pui
  • 1 lingura mustar
  • maioneza:
  • 5 oua (2 fierte, 3 crude)
  • 600 ml ulei
  • 5 linguri apa
  • suc de lamaie sau otet
  • sare si putin piper alb dupa gust
  • pentru ornat:
  • masline
  • morcov
  • castraveti
  • gogosari
  • albusul de la oualele fierte

Mod de preparare

Se curata legumele si se lasa intregi, apoi se pun la fiert, impreuna cu pieptul de pui.

Se spumeaza cand dau primele clocote. Adaugam sare dupa gust. Tot zarzavatul, si pieptul de pui, dupa ce au fiert, scurs si racit, se taie cubulete mici.

Intr-un vas incapator se pun: zarzavatul taiat, mazarea, mustarul, 200 gr masline si castravetii si gogosarii taiati marunt.

Maioneza se bate din galbenusurile de la oualele fierte si galbenusurile crude, uleiul, sucul de lamaie sau otet, putina apa.

In legume se adauga 2 linguri mari de maioneza si se amesteca bine. Se condimenteaza dupa gust.

Asezam apoi amestecul obtinut pe un platou si intindem uniform maioneza. Ornam apoi cum putem fiecare. Delicios!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise