Salata de bulgur cu sos de manadarine si rodii

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana bulgur cu bob mediu
  • 2 1/2 cani apa fiarta
  • 1 lingurita coaja rasa de mandarina sau
  • portocala
  • cana suc proaspat de mandarine sau
  • portocale
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 2 linguri melasa de rodii
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3/4 lingurita sare
  • 1 1/2 cani boabe de porumb
  • 2/3 cana cirese uscate (85 g)
  • 2/3 cana ceapa verde taiata fin
  • 1/3 cana alune coapte, taiate mare

Mod de preparare

Într-un castron mare, se amesteca bulgurul si apa

fiarta. Se lasa sa stea 30 de minute la temperatura

camerei. Se scurge bine.

În timp ce se moaie bulgurul, Într-un castron mare

se amesteca sucul de mandarine, coaja de

mandarina, pasta de rosii, melasa de rodii, uleiul si

sarea.

Se adauga in sos bulgurul scurs si se amesteca

usor cu O furculita. Se adauga porumbul, ciresele,

ceapa si alunele, amestecându-se. Se servesc la

temperatura camerei sau de la frigider.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise