salata de bureti galbeni.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g bureti proaspeti,
  • - 40 g unt,
  • - doua salate dense,
  • - 4 rosii,
  • - o jumatate de legatura de usturoi si patrunjel,
  • - doua lingurite mustar dulce,
  • - doua linguri otet,
  • - doua linguri ulei floarea soarelui,
  • - o jumatate de catel de usturoi,
  • - sare si piper macinat dupa gust.

Mod de preparare

Se curata bine salatele si se spala rosiile si legaturile de verdeata. Frunzele de salata se repartizeaza in 4 farfurii intinse si se aseaza pe toata suprafata acestora. Peste foile verzi se intinde mustarul.Se toaca marunt verdeturile. Buretii se curata apoi se spala si se lasa la uscat.

Cei mai mari se taie in jumatati si, impreuna cu ceilalti bureti, se rumenesc in tigaia incinsa, in care s-a topit untul,fara a lasa sa se piarda lichidul din ele.

Bucatile de ciuperci se repartizeaza in cele 4 farfurii, in care se aseaza peste foile de salata unse cu mustar dulce. Se presara verdeturile si usturoiul tocat marunt, alaturi de rosiile taiate in 4.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise