Salata de caracatita

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg caracatita - 1 ceapa tocata - 1 catel de usturoi tocat - 1 pahar vin alb - sare Pt. sos: - 2 lingurite ceapa verde tocata - 1/2 pahar de ulei de masline virgin - 2 catei de usturoi tocati - 1/2 pahar suc de lamaie proaspat - piper - sare

Mod de preparare

Caracatita se trece prin jet de apa rece si se taie inele.Intr-un vas se pun:ceapa tocata,un catel de usturoi sare ,apa si vinul.Se lasa sa fiarba dupa care se da focul mic si se adauga bucatile de caracatita.Se acopera cu un capac si se lasa pe foc o ora.Intre timp se prepara un sos din: ceapa verde,2 catei de usturoi, uleiul de masline,sucul de lamaie,sare si piper dupa gust.Caracatita se scurge si se raceste.Se acopera cu sosul si se lasa la marinat 15 minute dupa care se serveste.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise