Salata de cartofi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 portii
  • Pentru salata:
  • 2 Kg de cartofi
  • 5 Oua
  • 5 Fire de ceapa Verde
  • 500 gr. Bacon
  • 20 De ciuperci proaspete
  • 2 Linguri de unt
  • 1 catel de usturoi
  • 1 Ardei rosu
  • 300 gr. Masline
  • Secretul gustului ( Delicat )
  • Sare
  • Piper
  • Pentru maioneza:
  • Ulei
  • 2 Galbenusuri de ou Crude
  • 3 Galbenusuri de ou fierte
  • Lamaie

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja se toaca cubulete si se pun la fiert in apa . Spre sfrasitul fierberii se adauga secretul gustului dupa gust ( niciodata de la inceput deoarece nu se vor mai fierbe bine ).

Baconul si ciupercile se toaca dupa preferinte, si se pun la calit in unt.

Dupa ce s-au rumenit un pic, se adauga peste cartofii fierti si asezati intr-un castron mai mare.

Se fierb oule si se taie si ele adaugandu-se mai apoi peste cartofi.

Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se pune peste cartofi.

Mai avem maslinutele si ardeiul care se adauga si ei in salata de cartofi, ardeiul taindu-se bineinteles dupa preferinte. Se sareaza dupa gust.

Intr-un alt castron de pamant, se pregateste maioneza din cele 5 oua. Dupa ce e gata, se toarna peste cartofi si se amesteca bine !

Se serveste atat rece dar si calda !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise