SALATA DE CARTOFI

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g. cartofi,
  • 2 castraveti acri,
  • 5 oua,
  • 4-5 linguri de ulei,
  • 2 cepe,
  • 1 gogosar,
  • zeama de lamaie,
  • sare,
  • piper,
  • cateva masline
  • 1 mar,
  • mustar,
  • putin otet,

Mod de preparare

1. Se pun la fiert cartofii in coaja in apa cu sare; dupa ce au fiert, se curata de coaja si se taie cuburi. Se lasa sa se raceasca intr-un bol, in care se pun peste cartofi 3-4 linguri de apa, sare, piper, 1 lingura otet. Se lasa impreuna, la rece.

2. Se fierb 4 oua tari si se curata. Se prepara o maioneza din doua galbenusuri fierte si unul nefiert, uleiul, sarea, mustarul si zeama de lamaie. Celelalte doua galbenusuri se toaca si se adauga cartofilor, la fel si albusurile fierte, de asemenea tocate, dupa care se amesteca usor.

3. Ceapa curatata si castraveciorii murati se toaca marunt si se amesteca cu cartofii. Marul curatat de coaja si seminte se taie cubulete si se pune in salata. Se incorporeaza si maioneza si se amesteca bine.

4. Se pune salata in salatiera si se orneaza cu gogosar taiat felii si cu masline.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise