Salata de cartofi cu dovlecei si mar acru

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru 4-5 persoane
  • -650gr. cartofi;
  • -3 fire,ceapa verde;
  • -1 mar verde (acru,nu dulce) mare;
  • -150gr. dovlecei.
  • pentru dressing:
  • -3 linguri ulei masline;
  • -un pic de zahar brun;
  • -piper alb;
  • -2 linguri cu otet de mere;
  • -1 lingura cu nuci, taiete marunt;
  • -o lingura maioneza;
  • -o lingura de iaurt;
  • -sare.

Mod de preparare

Fierbem cartofii in coaja, taiem dovleceii cubulete si ii fierbem, nu prea mult. Tocam marunt ceapa, taiem marul cu tot cu coaja, cuburi. Curatam cartofii si ii taiem cuburi. Dovleceii ii scurgem bine de apa si le amestecam pe toate intr-un bol. Separat intr-un bol, amestecam otetul cu uleiul, zaharul, 2-3 picaturi apa, sare, piper si amestecati cu salata. In alt bol, amestecati bine maioneza cu iaurtul si nuca. Asezati sosul deasupra salatei si gata.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise