Salata de cartofi cu dovlecei si mar acru

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru 4-5 persoane
  • -650gr. cartofi;
  • -3 fire,ceapa verde;
  • -1 mar verde (acru,nu dulce) mare;
  • -150gr. dovlecei.
  • pentru dressing:
  • -3 linguri ulei masline;
  • -un pic de zahar brun;
  • -piper alb;
  • -2 linguri cu otet de mere;
  • -1 lingura cu nuci, taiete marunt;
  • -o lingura maioneza;
  • -o lingura de iaurt;
  • -sare.

Mod de preparare

Fierbem cartofii in coaja, taiem dovleceii cubulete si ii fierbem, nu prea mult. Tocam marunt ceapa, taiem marul cu tot cu coaja, cuburi. Curatam cartofii si ii taiem cuburi. Dovleceii ii scurgem bine de apa si le amestecam pe toate intr-un bol. Separat intr-un bol, amestecam otetul cu uleiul, zaharul, 2-3 picaturi apa, sare, piper si amestecati cu salata. In alt bol, amestecati bine maioneza cu iaurtul si nuca. Asezati sosul deasupra salatei si gata.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise