SALATA DE CARTOFI CU SMANTANA

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kilogram de cartofi;
  • 300 ml smantana;
  • 3 cepe potrivite sau o legatura de ceapa verde;
  • 4-5 catei de usturoi;
  • 1 legatura marar verde;
  • sare,piper,boia de ardei dulce/iute.

Mod de preparare

Cartofii se spala, se pun la fiert in coaja,in apa cu sare;

Dupa fierbere,se lasa la racit,se curata de coaja si se taie cuburi putin mai mari;

Se pun intr-o salatiera,se asezoneaza dupa gust,putandu-se pune si boia de ardei;

Ceapa se curata, se taie felii subtiri sau rondele;

Usturoiul se zdrobeste,se amesteca cu smantana,cu mararul verde tocat marunt;

Se adauga ceapa,compozitia de smantana cu usturoi peste cartofi,se amesteca usor pentru a nu se zdrobi cartofii(datorita acestui fapt trebuie lasati un pic mai mari);

Se presara cu marar verde si boia de ardei pe deasupra si se poate servi imediat.

SFAT:este indicat sa o consumati o data,fara sa ramana si pentru a doua zi,datorita usturoiului,bineinteles pentru cei cu probleme gastrice.Cantitatile de mai sus sunt pentru 4 persoane.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise