Salata de cartofi cu vin rosu

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 1 kg cartofi marunti (nesfaramiciosi),
  • 1 ceapa rosie,
  • 1/2 legatura patrunjel cret (hasmatuchi),
  • 1/2 legatura patrunjel verde,
  • 6 fileuri de sardele (circa 30 g),
  • 200 ml vin rosu sec,
  • 3 linguri otet (rosu),
  • piper macinat mai mare,
  • sare,
  • 6-8 felii bacon.

Mod de preparare

Se spala cartofii si se fierb circa 20 de minute, dupa care se scurg, se tin putin sub jetul de apa rece si se curata de coaja. Ceapa curatata se taie fideluta, iar hasmatuchi si patrunjelul se spala, se zvanta si se taie marunt, la fel ca si sardelele scurse. Se amesteca vinul, otetul, piperul, sarea, verdeata si sardelele, se toarna peste cartofi si se lasa sa se patrunda cel putin doua ore. Se mai gusta o data cartofii de sare si piper si cu putin timp inainte de a-i servi, se pun peste ei feliile de bacon rumenite frumos.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise