Salata de cartofi- specific tarilor arabe

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -4-5 cartofi mici
  • -4 linguri de lapte
  • -1 lingura de unt
  • -3 catei de usturoi trecuti prin presa pentru usturoi
  • -2 linguri suc de lamaie
  • -2 linguri ulei de masline
  • -sare dupa gust
  • -piper proaspat macinat dupa gust

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare 25 de minute.

Se trec prin presa de cartofi si apoi se pun intr-un bol.

Se adauga untul moale, usturoiul,laptele ,sucul de lamaie si uleiul de masline si se amesteca bine.

Se potriveste de sare si piper.

Se decoreaza dupa gust cu frunze de menta verde, masline.

Se toarna putin ulei de masline pe salata.

Se mananca cu lipie araba; lipia se rupe in bucatele care se folosesc sub forma de lingura pentru a lua salata din bol.

( Vezi reteta Salata de vinete cu pasta de susan –Mutabal betinjean).

Poate vi se pare curios dar in tarile arabe se manaca paine cu cartofi, paine cu orez!

Supa de cartofi cu carne se serveste cu garnitura de orez.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise