Salata de ceapa cu chiftelute

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 1-1,5 kg ceapa;
  • - 500g carne tocata;
  • - zarzavat verde;
  • - 2-3 catei de usturoi;
  • - 2 linguri faina;
  • - 4 oua;
  • - sare;
  • - piper boabe si macinat;
  • - foi de dafin;
  • - 200 ml otet;
  • - 2-3 litri apa.

Mod de preparare

Din carnea tocata (in care se poate pune 1 ceapa, zarzavat verde, 2-3 catei de usturoi, 2 oua si 2 linguri de faina, sare si piper macinat) se fac bilute mici care se prajesc in ulei. Dupa ce sunt prajite, se lasa la racit.

Intr-un vas se pun la fiert 2-3 litri de apa in care se pune: 200ml otet, piper boabe (10-15 boabe),2-3 foi de dafin si se lasa sa dea un clocot. Se ia vasul de pe foc si se adauga ceapa taiata julien/solzisori.

Se lasa ceapa la \"macerat\" aprox 2h, pana cand s-a racit.

Cand s-a racit se scoate ceapa din apa cu otet si se scurge, strangand-o in pumn. Zeama ramasa se arunca.

Separat, din 2 galbenusuri se face maioneza care la final, pentru subtiere, se amesteca cu 20 ml de apa minerala (cu bule).

Intr-un vas se pune ceapa, se adauga chiftelutele (bilele de carne) si maioneza. Se adauga sare si piper dupa gust. In acest stadiu e f important ca ceapa scursa si chiftelutele sa fie reci, ca sa nu se taie maioneza.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise