Salata de conopida cu maioneza din usturoi Tradaro

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • * 350-400 g conopida
  • * 3 castraveti cruzi
  • * 1 morcov potrivit
  • * 3 oua fierte (rascoapte)
  • * 1 plic Knorr Salad Dressing Mediteranean
  • * 3 linguri ulei de masline
  • * 3 linguri cu apa
  • * 2 linguri maioneza din usturoi a la Tradaro
  • * 2 linguri smantana
  • * 1 legatura patrunjel verde
  • * 1 rosie
  • * 1/2 lingurita chili
  • * 2 linguri otet balsamic alb
  • * frunze verzi de hasmatuchi
  • * frunze verzi de menta
  • * sare
  • * piper negru praf

Mod de preparare

- Conopida se curata, se rupe in buchetele si se pune in apa rece cu o lingura de sare si se lasa circa 30 de minute, apoi se spala si se pune la fiert in apa fierbinte cu un praf de sare. Se incearca si cand sa fiert se scurge de apa se lasa sa se raceasca, se rupe in buchetele cat mai mici si se pune in salatiera.

- Castravetii se dau pe razatoarea mare iar morcovul pe razatoarea mica. Doua oua fierte se taie in cubulete iar patrunjelul se toaca marunt.

- Se adauga 1 plic Knorr Salad Dressing Mediteranean care se dizolva intr-un bol cu 3 linguri de apa si 3 linguri cu ulei de masline in care se mai pune smantana, otet balsamic alb, chili, sare, piper negru praf dupa gust.

- Se orneaza cu 1 ou taiat rondele subtiri, rosie taiata feliute, frunze verzi de hasmatuchi si frunze verzi de menta.

Se serveste dupa pofta inimii.

Se adauga un strop de suflet.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise