Salata de conopida cu sprot afumat

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg conopida
  • 1 cutie sprot afumat in ulei
  • 6 rosii mici sau 2 legaturi de ridichi
  • 10 masline verzi
  • 2 catei de usturoi
  • 5 linguri de ulei
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 linguri de otet
  • sare si piper.

Mod de preparare

Se rupe conopida in buchetele, se tine 20 minute in apa cu 1 lingura de otet si putina sare, apoi se pune in apa clocotita cu sare si se fierbe 5 minute.

Se taie marunt usturoiul, maslinele, patrunjelul si o parte din peste, se amesteca cu uleiul, cealalta lingura de otet si sare, se adauga conopida si putin piper.

Se aranjeaza pe un platou si se decoreaza cu felii de rosii sau de ridichi si cu felii de sprot.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise