Salata de creier

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 creier
  • 1 felie franzela
  • 1 pahar ulei
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1/2 foaie de dafin
  • otet sau zeama de lamiie
  • patrunjel, telina

Mod de preparare

Se lasa creierul in apa rece 15-20 minute si se curata de pielite;

Se pune la fiert morcovul, patrunjelul, telina, ceapa, sare, 1/2 foaie de dafin;

Dupa ce a fiert zarzavatul, se mai adauga o lingura de otet si creierul;

Se fierbe 15-20 minute. Se scoate, se lasa sa se raceasca impreuna cu zarzavatul;

Se taie felii, se aseaza pe farfurie astfel: la mijloc in lungimea farfuriei se aseaza suprapuse feliile de creier, iar de o parte si de alta se aseaza zarzavatul taiat bucatele si masline. Deasupra se toarna un sos de ulei, otet, patrunjel verde tocat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise