Salata de creier

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1/2 kg creier
  • 1 ceasca zeama de carne
  • 1 lamiie
  • verdeata
  • 50g slanina afumata
  • 3 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura mustar
  • sare
  • putin unt

Mod de preparare

Se tine creierul in apa rece 1/2 ora. Se spala, se curata de vinisoarele de singe si de pielita, cu atentie (se asaza pe o farfurie sau pe o planseta de lemn). Se pune la fiert apa cu sare si creierul. Dupa ce a fiert pe jumatate, se scoate afara, se infasoara in felii de slanina, se inabusa in putin unt. Se acopera cu zeama de carne, se adauga verdeata si lamiia fara coaja taiata felii. Se mai lasa sa fiarba pina cind se inmoaie. Se scoate in salatiera si se serveste pe salata verde, cu garnitura de oua rascoapte taiate sferturi. Deasupra se toarna maioneza.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise