Salata de creveti cu sparanghel

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 300 grame creveti decorticati, prefierti;
  • -500 grame sparanghel;
  • - 1 telina mica;
  • - 150 - 200 grame porumb boabe conservate;
  • - 1 morcov potrivit,fiert;
  • - 2 cartofi mici, fierti;
  • - 1 ardei gras rosu;
  • - 100 ml ulei masline;
  • - 1 lamaie;
  • - 1 kiwi;
  • - 1 potocala;
  • - sare, piper.

Mod de preparare

Crevetii se decongeleaza la temperatura camerei, se spala, se pun la marinat circa 10 minute (se stropesc cu zeama da lamaie, sare, piper), se calesc usor in tigaie intr-o lingura de ulei de masline, se dau deoparte pe un servet absorbant.

Sparanghelul se curata de coada atoasa, se spala, se pun la fiert in apa clocotita cu sare, circa 20 - 30 minute, dupa fierbere se pun imediat in apa cu gheata, pentru a stopa procesul de fierbere si a pastra culoarea, dupa care se taie bucati mici.

Intr-un castron de salata se pune sparanghelul taiat marunt, telina data prin razatoarea mare si stropita cu zeama de lamaie (dupa ce in prealabil a fost curatata, spalata), ardeiul gras taiat bucatele, cartofii si morcovul taiati cubulete, porumbul boabe scurs si spalat.

Se prepara un dresing din sare, piper, zeama de lamaie, ulei de masline, care se va pune peste ingredientele de mai sus, care se vor amesteca usor ca sa nu se sfarame ingredientele.

Se aseaza ingredientele intr-o salatiera, se adauga crevetii, se orneaza cu felii de kiwi si portocale.

Se serveste rece, se poate orna si cu patrunjel verde tocat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise